Kuba

Kuba

Upplev historiens vingslag, unik och färgglad kultur, salsarytmer och finkorniga paradisstränder i Karibien! Republiken Kuba består av 1 600 öar i Karibien. Kuba är huvudön och den största i Västindien och ligger ungefär 15 mil från Florida. Kuba har en rik och spännande kultur som har formats av en historia av kolonisation, slaveri och militärdiktatur.

Bäst resor till Kuba just nu med Afro Caribbean. Läs mer om deras erbjudanden nu.

Här får man känslan av att tiden har stannat av. Arkitekturen, lugnet och de amerikanska 50-talsbilarna förstärker denna känsla. Det finns ett lugnt och stark livsglädje i Kuba vilket syns tydloigt i salsarytmerna. Det man kan förvänta sig av Kuba är livfulla torg, god mat, fin arkitektur, spektakulära stränder, rytmer av salsa bakom varje hörn och framförallt en otrolig charm.

 

Afro-Caribbean Travel har många mysiga paketresor där man får uppleva det bästa denna ö har att erbjuda. Har man egna önskemål så kan de hjälpa en att skräddarsy den perfekta resan som passar ens önskemål.

 

Kort fakta

Språk: Spanska

Valuta: Pesos convertibles (CUC) för turister & nationella pesos lokalt.

Visum: Krävs

Klimat: Tropiskt. Varma fuktiga somrar, milda torra vintrar.

Ställen att besöka

Havanna

Havanna är huvudstaden som är fylld av oerhört mycket historia, vacker akitektur och fina gamla torg. I gamla stan kan man vandra runt bland vackra byggnader och besöka stans populära musikbarer. Inandas atmosfären och dansa salsa. Man kan även följa i Hemmingways fotspår och dricka en daquiri på La Floridita eller njuta av en mojito på La Bodeguita eller cruisa runt i en amerikansk 50-talsbil. Det här är staden där tiden har stått still sedan 50-talet.

Trinidad

Trinidad är en vacker världsarvsstad på sydkusten av Kuba. Ta in den lugna atmosfären och vandrar ner för de bilfria kullerstengatorna mitt bland pastellfärgade kolonialhus, besök marknaden och dansa salsa till kvällen. Trinidad är en av öns äldsta städer som grundades på 1500 talet och är ett av unescos världsarv. För solälskaren finns det en lång sandstrand cirka en mil utanför staden där man kan bada, sola, fiska och dyka.

Varadero

Varadero är Kubas mest välutvecklade semesterort med stränder av världsklass. Hit åker folk för att njuta av det härliga livet i solen med det turkosfärgade havet som granne. Det finns gott om butiker, marknader, restauranger och barer men dragplåstret hit är självklart den kritvita 2 mil långa sandstranden. Den som vill varva av sitt solbadande med lite aktiviteter kan ta sig till den vackra Cueva de Ambrosio och uppleva en trehundra meter lång grotta med gamla målningar som troligen är cirka 2 000 år gamla, de är en av de största kollektionerna av Indianska piktogram i Karibien. Grottan är även hem till många harmlösa fruktfladdermöss. Vill man hitta på flera aktiviteter så kan även ta en katamaran ut till mysiga öar eller djupdyka ner i undervattensvärlden med snorkling eller dykning.

Vill du läsa mer om fantastiska Kuba? Här finns mycket mer information om vad man kan hitta på i Kuba.